Het besluit is gevallen, de zes THEMA-flats worden gerenoveerd

Vandaag viel bij alle 722 huishoudens in de THEMA-dreven een brief in de bus waarop een uitnodiging staat voor informatieavonden: Uitnodiging informatieavonden juni 2011. Op deze avonden wordt aan de bewoners uitgelegd waarom er gerenoveerd wordt, en hoe dit besluit tot stand kwam. Ook krijgen bewoners te horen wanneer hun flat aangepakt wordt, alleen hoe precies, dat is nog niet helemaal bekend.

Per twee flats komt er een avond, waarbij bewoners kunnen binnenlopen tussen 17 en 21 uur. We hopen dat zo iedereen de kans heeft om even langs te komen.

De uitkomst van alle jaren dat de discussies geduurd hebben zijn jammer genoeg niet helemaal wat de commissies gehoopt hadden. Door de bewonersonderzoeken bleek dat een gedeelte van de bewoners sloop wilde, aan ander gedeelte wilde renovatie. Daarom wilden de commissies een mix van sloop en renovatie, een paar flats mooi opknappen, en laagbouw op de plaats van de gesloopte flats.

Dit blijkt door de crisis op de woningmarkt niet meer te kunnen, waardoor er nog twee mogelijkheden overbleven: de door de gemeente gewenste mogelijkheid om er één te laten staan en de rest slopen, of alles renoveren. Daarover besliste uiteindelijk de financiële crisis: het werd renovatie. Op middenniveau, en daar zijn de commissies wel blij mee. Het wordt meer dan alleen weer oplappen, maar niet zo erg dat mensen hun huis uit moeten.

De eerste informatie over wat er gaat gebeuren kunt u op de informatieavonden horen. De details zijn nog niet bekend, daar moet nog over gepraat worden.

Daarom gaan de commissies zich de aankomende tijd inzetten om de renovatie zoveel mogelijk naar de wensen van bewoners te laten gaan, en de sfeer goed te houden in de tijd dat er gerenoveerd wordt. Er zal al genoeg overlast veroorzaakt worden door de renovaties. Ook de leefbaarheid moet goed blijven tijdens het renoveren, en vooral daarna natuurlijk! Zodat de opgeknapte wijk er ook na de renovatie goed zal uitzien.

This entry was posted in Geen categorie and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Het besluit is gevallen, de zes THEMA-flats worden gerenoveerd

 1. Margot says:

  Er zou naar de zomervakantie meer duidelijkheid voor de bewoners komen wanneer de renovatie gaat starten en hoe. Alleen hoor ik, in ieder geval niets meer en we zitten al in november. Terwijl er gezegd werd dat, er in 2012 gestart zou worden met Ankaradreef en St Maarten.

 2. boudewijn westdorp says:

  Beste mensen,

  Eindelijk is het grote ei gelegd. Wij zijn er erg blij mee. Het is nu een zaak voor de bewonerscommissies Maarank en Samen Sterk om de zaken van renovatie goed te volgen. We zullen een goed overleg met de coorperaties moeten hebben over de wijze waarop gerenoveerd gaat worden. Ook zullen wij allert zijn over de leefbaarheid. Dit laatste heeft veel aandacht nodig binnen te plannen. Renovatie en leefbaarheid gaat hand in hand.

  groeten

  boudewijn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *